Domainit eli verkkotunnukset

Jokaiseen sivustoon liittyy oma domain eli verkkotunnus (esim. yrityksennimi.fi). Viestintäviraston verkkotunnusvälittäjänä voimme palvelun aloittamisen yhteydessä rekisteröidä puolestasi .fi-tunnuksen, ja huolehdimme puolestasi myös muista verkkotunnuksista, kuten .com, .info tai .eu. – Kysy lisää!

Hoidamme myös rinnakkaisdomainit nimipalveluineen ja ohjauksineen edullisesti. Samaan sivustoon voidaan ohjata useita verkkotunnuksia, ja niiden kautta voidaan tehostaa mm. löytymistä hakutuloksissa.

Onko .fi-verkkotunnuksellasi jo verkkotunnusvälittäjä?

Kotimaisia .fi-päätteisiä verkkotunnuksia voi käyttäjän puolesta hallinnoida vain Viestintävirastoon rekisteröitynyt verkkotunnusvälittäjä. TammiViestintä huolehtii Viestintäviraston .fi-tunnusten verkkotunnusvälittäjänä

  • verkkotunnuksen hakemisesta,
  • uusimisesta,
  • siirtämisestä,
  • tietojen päivittämisestä sekä
  • tunnuksen irtisanomisesta.

Verkkotunnuksia koskeva laki muuttui 5.9.2016

Fi-verkkotunnusten haku vapautui, kun rajoitukset hakijan kotipaikan osalta poistuivat. Verkkotunnuksen käyttäjän kotipaikka voi olla missä päin maailmaa tahansa, joten .fi-verkkotunnuksen saavat käyttöönsä myös ulkomaiset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Myös käyttäjän aiempi 15 vuoden ikäraja poistui. Verkkotunnuksia, jotka muodostuvat etu- ja sukunimen yhdistelmästä, voi nyt rekisteröidä vapaasti. Fi-verkkotunnuksen rekisteröinti jälleenluovutustarkoituksessa ei ole enää lainvastaista kuten aiemmin. Viestintävirasto ylläpitää edelleen verkkotunnusrekisteriä ja .fi-juuren nimipalvelua.

Lisätietoja .fi-verkkotunnuslain muutumisesta löytyy Viestintäviraston Internet-sivustolta