Serveripalvelut

Sivusto tallennetaan Internet-palvelimelle, serverille, josta kaikki verkon tietokoneet voivat lukea sivuja. Siksi varsinaisten sivujen tekemisen lisäksi tulee hankkia serveripalvelu (hosting). Tarjoamamme serveripalvelu sisältää serveritilan, php-tuen, sähköpostit, valvonnan ja varmuuskopiot sekä tietokannan ilman lisäveloitusta.

SSL-suojaus

Lyhenne SSL muodostuu sanoista Secure Sockets Layer, ja sillä tarkoitetaan protokollaa, jolla salataan verkon yli tapahtuvaa liikennettä kahden sovelluksen välillä. Tällöin ulkopuoliset eivät pääse yhteyden väliin. SSL-suojaus mahdollistaakin kävijän tietojen turvallisen syöttämisen erilaisiin verkkopalveluihin.

SSL-salaus perustuu varmenteisiin, joilla sivustot todistavat olevansa luotettavia toimijoita. Varmenteista käytetään yleisimmin nimitystä SSL-sertifikaatti. Salatun yhteyden tunnistaa HTTPS-alkuisesta osoitteesta selaimen osoiterivillä. HTTPS on muutoin sama sovellusprotokolla kuin HTTP, mutta se tunneloidaan turvallisen SSL/TLS-salausprotokollan läpi. SSL-varmenne myös aktivoi www-selaimessa lukon kuvan navigointipalkissa. Useissa selaimissa lukon kuvaketta klikkaamalla nähdään tarkempia tietoja salauksesta ja varmentajasta.

Mikäli haluat ottaa SSL-suojauksen käyttöön omalle sivustollesi, ota yhteyttä, niin hoidamme asian yhteistyökumppanimme kautta. Käytämme pääosin sertifikaattia, jonka myöntää RapidSSL, ja se hyödyntää palvelimella SNI-tukea (Server Name Indication eli jaettu SSL-salaus), jolloin erillistä IP-osoitetta ei välttämättä tarvita.

Suojattu sivusto herättää aina luottamusta asiakkaissa; SSL-varmenne suojaa asiakkaita rikoksilta ja viestii luotettavuudesta. Olipa kyseessä minkä kokoinen yritys tahansa, sen kannattaa salata verkkoliikenteensä. SSL/TLS-varmenteesta onkin tulossa normi kaikessa verkon tiedonsiirrossa

Sähköpostit

Serveripalvelussamme on aina mukana sähköposteja. Kauttamme saa myös lisäpostilaatikoita tai lisätilaa edullisesti. Sähköposteissa voi olla postituslistoja tai postitusryhmiä, jolloin yhdellä osoitteella viesti menee kerralla kaikille halutuille vastaanottajille, esimerkiksi koko henkilökunnalle tai koko jäsenistölle. Posteihin on asetettavissa automaattivastaajat esim. lomamatkojen ajaksi. Sähköpostit toimivat sekä webmailina että sähköpostiohjelmissa.