Urheilullinen ‘65 Fastback on kaikkien aikojen kaunein Mustang!

Harrasteautomme on vuosimallin 1965 Ford Mustang Fastback, joka on rakennettu Shelby GT 350 -tributeksi. Siinä on GT-paketin jäykempi alusta, nopeampi ohjaus ja takahiekkapellin läpi tulevat pakoputket. Autoa on tavoitteellisesti rakennettu sellaiseksi kuin S-sarjan GT-350 -mallit Shelbyn pajalla aikanaan muokattiin. Valkoiset siniraidalliset Shelbyn GT350-autot olivat 60-luvulla tuttu näky kilparadoilla palkintoja rohmuamassa.

Mustangimme on hyväksytysti museokatsastettu ja hyväkuntoinen.

Moottori on tietenkin V8, ja kuutiotuumia löytyy 307. Tehoa on noin 420 hv. Autossa on hipo-moottorin lisäksi mm. keraaminen pakosarja ja sähköinen sytytysjärjestelmä. Uudenmallisessa C4-automaattilaatikkossa on käytettävissä "pakkovaihteet" - pääsee sujuvasti jaloista pois. Autossa on 9”:n lukkoperä (31 rihlalla). Jarrut ovat levyjarrut. Pakoputkisto on ruostumatonta terästä. Alusta on jäykistetty tukipalkeilla ja myös jousitusta ja iskunvaimennusta on työstetty. Ajaminen onkin melko miellyttävää, kun auto ei kallistele.

Tämä GT-Mustang on tuotu Suomeen 1991. Sen omistajat ovat parantaneet auton suorituskykyä vuosien mittaan monin eri tavoin: kunnostaneet ja virittäneet moottoria, vaihtaneet nokkaa ja laskeneet alustan Shelbylle ominaiselle korkeudelle, kori on käyty läpi ja sisustus on uusittu. Tätä autoa ovat rakentaneet monet todelliset autoharrastajat, joten saimme sen hyvässä kunnossa, kun se muutti meille kesällä 2009. Vuonna 2016 tehtiin huolelliset pohjatyöt ja uusi maalaus, ja vuonna 2022 tehtiin pieteetillä täysi koneremontti.